CSS

Cu siguranta ati apreciat de-a lungul timpului diferite platforme virtuale si pagini web pentru aspectul grafic excelent prin care isi atrag utilizatorii. Putini v-au mentionat, poate, faptul ca aceasta judecata de gust este datorata impactului pe care il are CSS, limbajul de stil care defineste layout-ul care apare pe o pagina web.

Mayer Webdesign va deschide lumea CSS, explicandu-va avantajele si caracterul vital pe care acest timp de limbaj virtual il imprima realizarii celor mai bune produse si site-uri de care v-ati bucurat vreodata, sub semnatura noastra.

Discutam despre structuri, pozitii si organizari ale imaginilor, continuturilor, textelor si reclamelor vehiculate: in aceasta privinta, CSS este net superior tehnicilor HTML.

Pe de o parte, din pricina adecvarii la browserele actuale. Pe de alta parte, CSS este cel mai potrivit pentru formatare, nu pentru organizare a paginilor web.

Pentru web designeri, un asemenea instrument este perfect: stilizarea layout-urilor, autonomizarea acestuia, dar si adecvarea acestora in medii diferite fac obiectul unor experiente reusite in domeniul www.

Singurele probleme apar la adecvarea si prelucrarea CSS-urilor de diferite browsere.

Asadar, care sunt punctele tari si dezavantajele CSS?

Daca doriti un instrument care separa continutul de prezentare, definirea afisarilor si layout-urile dintr-un singur foc, ei bine, CSS este acela.

Adaugati o sintaxa simpla, redusa la selectori si descriptori, si trei moduri de utilizare, cunoscute ca style sheet-uri (externe, interne si inline). Surprizele? Raman cele constituite de adecvarea browserelor la limbajul CSS, deseori surprinse de colaps.

O ultima intrebare pare a fi pertinenta: prin ce depaseste CSS traditionalul HTML? Despartind continutul de prezentare, CSS aduce un atu, spre deosebire de HTML, care a fost proiectat initial special pentru a expune continutul unui document.

Pentru un control full in planul webdesign, HTML nu ofera toate resursele CSS, fiind necesare, de obicei, noi tag-uri incluse pentru a opera modurile de prezentare in stilul dorit.

Cautati simplitate, eficienta si inovatie? CSS este unul dintre raspunsurile pe care vi le oferim ca aliat de nadejde al web designerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.