Exista siguranta in platile online?

Exista foarte mult sceptimism in Romania, in ceea ce priveste platile online. Poate acest lucru se datoreaza si bine cunoscutilor “hackeri” romani care au facut furori la nivel mondial.

Marile companii si bancile investesc pentru a dezvolta masurile de securitate. Oricum ar fi situatia in mediul online, mereu va exista o probabilitate ca cineva, undeva, sa poata sa sparga masurile de securitate. Oricum, un lucru linistitor este faptul ca hackerii “de elita” fac stricaciuni doar persoanelor si corporatiilor care au un statut mare.

Trebuie sa fiti foarte atenti de unde va faceti cumparaturile si pentru a prevenii anumite prejudicii financiare ar trebui sa luati in considerare urmatoarele sfaturi:

  1. Firma care exista online si este serioasa cu siguranta va fi transparenta si isi va pune datele pe site. Sunt multe firme care vor introduce date fictive dar acestea pot fi verificate la adresa de website al Ministerului Justitiei. Si nu in ultimul rand o siguranta va fi si in acele firme vechi care si-au castigat increderea de-a lungul timpului.
  2. Folosirea sistemului 3D Secure, este adoptat de banci si asta inseamna ca fiecare tranzactie pe care o faceti online cu Visa,Mastercard etc. va cere o parola suplimentara pe care doar dumneavoastra o stiti! Fara 3D secure, se poate face tranzactii si cumparaturi de pe cardul dumneavoastra cunoscand doar datele de pe card.
  3. Sistemul 3D poate fi accesat de catre dumneavoastra ca si client daca si “comerciantul” la randul lui a aderat la acest sistem. De exemplu daca vreti sa cumparati de la un anumit magazine online, verificati in partea de jos a paginii web daca are sigla cu Mastercard sau Visa, si daca da, atunci acel site inspira siguranta!
  4. Intotdeauna trebuie sa va asigurati ca folositi o conexiune securizata,adica pagina unde introduceti datele de pe card trebuie sa inceapa cu https si nu http, cum sunt cele obisnuite. Daca sunteti pe o pagina de tip http atunci s-ar putea ca datele dumneavoastra sa fie transmise in diferite alte parti unde nu sunt de dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.